rkktrailer logo

Peräkärryn lisävarusteet ja varaosat.

Jaxal itselukitseva tuulihaka

49,00 €

RKK Rengasdolly autolle - Hinausdolly

449,00 €

RKK Kuomunkevennin

199,00 €

Peräkärryn lisävarusteet ja varaosat

RKKTrailer peräkärryissä on todella kattavat vakiovarusteet, mutta lisävarusteille on aina tilaa. Tarvittavat lisävarusteet saat tilattua meiltä. Jos etsit jotain tiettyä varaosaa tai lisävarustetta, ota yhteyttä ja selvitämme saatavuuden.

Jaxal itselukitseva tuulihaka on kuomukärryn tärkein lisävaruste turvalliseen käyttöön

Kuomullinen peräkärry ilman lisävarusteita, kuten itselukitsevaa tuulihakaa, on jopa vaarallinen käyttää. Pelkkä tuulen puuska, mäkinen lastausalue tai lumen paino voi pudottaa yllättäen kuomun alas. Kuomujen saranasetissä on yleensä salpa, jolla kuomun saa lukittua yläasentoon, mutta se helposti lipsahtaa pois paikoiltaan tai useimmiten UNOHTUU KOKONAAN.

Itselukitsevan tuulihaan ansiosta sinun ei tarvitse erikseen lukita kuomua, sillä se lukittuu automaattisesti. Kun haluat vapauttaa kuomun lukituksesta, se onnistuu yhtä salpaa vetämällä. Jaxal itselukitseva tuulihaka on siis helppokäyttöinen eikä se vie turhaa tilaa kuomussa. Tilaa tuulihaka ja muut peräkärryn lisävarusteet ja varaosat soittamalla, Whatsapilla tai sähköpostilla.

rkk rengasdolly hinausdolly towing dolly

RKK Rengasdolly on autojen siirron paras työkalu

RKKTrailerin lisävarusteisiin ja varaosiin kuuluu myös tuote peräkärryjen ulkopuolelta. Hinaus Dolly on kehittelemämme tuote hinausautoihin ja korjaamoille autojen siirtoon. Jos autossa on esimerkiksi renkaita jumissa, dollylla voi ilman tunkkia nostaa renkaan ilmaan ja auto saadaan siirrettyä hinausauton lavalle tai muuhun sopivaan paikkaan.

Dollyt ovat käytössä Hinaus Koskinen hinausautoissa.

RKK Kuomunkevennin

RKK Kuomunkevennin on helpottava lisävaruste kuomukäryyn. Etenkin suuret kuomut saattavat painaa todella paljon, jos päällä on esimerkiksi märkää lunta. Silloin kuomun ylös nostaminen voi olla aito urheilusuoritus.

Kuomunkevennin nostaa kuomua n. 1/4 matkasta ja loput on helppo nostaa itse kevennettynä hyvästä lähtöasennosta.

Kuomunkevennin on helppo asentaa ja se sopii lähes kaikkiin kuomukärryihin. Kysy lisää ottamalla yhteyttä.

RKK Kuomunkevennin on peräkärryn tärkeä lisävaruste jos kuomu on raskas

Näin valitset oikeat lisävarusteet peräkärryyn


Peräkärry on monipuolinen ja kätevä apuväline, joka helpottaa niin arjen askareita kuin suurempia kuljetustarpeita. Oikeilla lisävarusteilla voit parantaa peräkärrysi käytettävyyttä, turvallisuutta ja kestävyyttä huomattavasti. Olipa kyseessä kuormatilan suojaaminen kuomulla, renkaiden ja jousituksen kunto tai sähköliitäntöjen yhteensopivuus ajoneuvosi kanssa, oikeat varusteet tekevät peräkärryn käytöstä sujuvampaa ja turvallisempaa. Kaikista peräkärryistämme löydät kattavat lisävarusteet ja tarvittavat lisävarusteet saat helposti tilattua kauttamme.


Peräkärryn kuormatilan suojaaminen kuomulla

Kuomu on yksi peräkärryn tärkeimmistä lisävarusteista, sillä se suojaa kuljetettavia tavaroita sääolosuhteilta ja ulkopuolisilta katseilta. Kuomu pitää sateen, lumen ja pölyn loitolla, mikä on erityisen tärkeää herkkien tai arvokkaiden esineiden kuljettamisessa. Lisäksi kuomu parantaa aerodynamiikkaa ja vähentää ilmanvastusta, mikä voi auttaa säästämään polttoainetta pitkillä matkoilla.


Kun valitset kuomua peräkärryysi, ota huomioon seuraavat seikat:


1. Materiaalin laatu: 

Kuomut valmistetaan yleensä joko muovista tai alumiinista. Muovikuomut ovat kevyitä ja helppoja käsitellä, mutta alumiinikuomut tarjoavat paremman kestävyyden ja turvallisuuden. Lisäosana voit ostaa peräkärryysi myös

kuomunkeventimen

. Kuomunkeventimen avulla saat nostettua peräkärryn helposti tilanteissa, jossa kuomu on painava. Tällaisia tilanteita voi olla esimerkiksi, jos kuomu on isokokoinen tai kuomun päälle on kertynyt lumikerros.


2. Korkeus ja tilavuus: 

Valitse kuomu, joka tarjoaa riittävästi korkeutta ja tilavuutta kuljetustarpeisiisi nähden. Liian matala kuomu rajoittaa suurikokoisten esineiden kuljettamista.


3. Kiinnitysmekanismi: 

Tarkista, että kuomu on helppo kiinnittää ja irrottaa peräkärrystä. Hyvä kiinnitysmekanismi varmistaa myös sen, että kuomu pysyy tukevasti paikallaan ajon aikana.


4. Lukitusmahdollisuudet: 

Monissa kuomuissa on sisäänrakennetut lukitusjärjestelmät, jotka lisäävät turvallisuutta estämällä varkauksia. Peräkärrymme sisältävät itselukitsevan tuulihaan, joka lukitsee kuorman automaattisesti. 


Kuomun avulla voit siis suojata peräkärrysi sisältöä tehokkaasti erilaisilta ympäristötekijöiltä sekä parantaa ajoneuvosi aerodynaamisuutta matkanteon aikana. 


Peräkärrytarvikkeet


Peräkärryn käytettävyyttä ja monipuolisuutta voi parantaa merkittävästi erilaisilla tarvikkeilla. Oikein valitut peräkärrytarvikkeet voivat helpottaa lastausta, lisätä turvallisuutta ja pidentää peräkärryn käyttöikää. Tässä muutamia hyödyllisiä tarvikkeita, jotka kannattaa ottaa huomioon:


1. Lastausrampit: 

Lastausramppien avulla voit helposti siirtää raskaita tai suurikokoisia esineitä peräkärryyn ja sieltä pois. Ne ovat erityisen käteviä esimerkiksi moottoripyörien, ruohonleikkureiden tai muiden ajoneuvojen kuljettamisessa.


2. Sivulaidat: 

Korkeammat sivulaidat tarjoavat lisäsuojaa kuormalle ja estävät tavaroiden putoamisen kyydistä ajon aikana. Ne ovat hyödyllisiä erityisesti silloin, kun kuljetetaan irtotavaraa kuten hiekkaa, multaa tai rakennusmateriaaleja.


3. Kuormapeitteet: 

Kuormapeite on edullinen vaihtoehto kuomulle ja se suojaa tavaroita sateelta, lialta ja tuulelta. Peite on helppo kiinnittää köysillä tai elastisilla nauhoilla.


4. Työkalulaatikot: 

Työkalulaatikko tarjoaa kätevän säilytystilan työkaluille ja muille pienille tarvikkeille, joita saatat tarvita matkan varrella. Se pitää tärkeät esineet järjestyksessä ja helposti saatavilla.


5. Varoitusliput ja -valot: 

Joskus kuljetettava kuorma saattaa ylittää peräkärryn mitat tai olla muuten huomiota herättävästi suuri. Varoitusliput ja -valot lisäävät näkyvyyttä liikenteessä ja parantavat turvallisuutta.


6. Lukitusjärjestelmät: 

Erilaiset lukitusjärjestelmät auttavat suojaamaan peräkärryä varkauksilta sekä estämään luvattoman käytön.


7. Jarrukiilat: 

Jarrukiilat ovat välttämättömät erityisesti raskaampien kuormien kanssa työskennellessäsi, sillä ne estävät peräkärryä liikkumasta paikaltaan lastauksen tai purkamisen aikana.


Nämä tarvikkeet tekevät peräkärryn käytöstä entistäkin monipuolisempaa ja mukavampaa sekä varmistavat sen pitkän käyttöiän erilaisissa olosuhteissa.


Renkaat ja Jousitus: Turvallisuuden Perusta


Peräkärryn renkaat ja jousitus ovat avainasemassa turvallisen ajokokemuksen takaamisessa. Ne vaikuttavat merkittävästi peräkärryn käsiteltävyyteen, vakauteen ja kykyyn kantaa kuormia. Oikein valitut ja huolletut renkaat sekä jousitusjärjestelmä varmistavat, että peräkärrysi kulkee tasaisesti ja turvallisesti kaikissa olosuhteissa.


1. Renkaiden kunto: 

Tarkista säännöllisesti renkaiden kulutuspinta, ilmanpaineet ja yleinen kunto. Kuluneet tai vaurioituneet renkaat heikentävät peräkärryn ajettavuutta ja voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Muista myös tarkistaa vararengas.


2. Oikea rengastyyppi: 

Valitse renkaat, jotka soveltuvat käyttötarkoitukseesi ja kuormaan nähden. Esimerkiksi maantieajoon tarkoitetut renkaat eroavat maastoajoon suunnitelluista renkaista.


3. Ilmanpaineet: 

Pidä huolta siitä, että renkaiden ilmanpaineet ovat aina suositusten mukaiset. Liian alhaiset tai korkeat paineet voivat vaikuttaa ajomukavuuteen, polttoaineenkulutukseen sekä rengaskulumaan. Tarkista ilmanpainesuositukset ohjekirjasta aina peräkärrykohtaisesti.


4. Jousituksen tyyppi: Peräkärryissä käytetään yleensä joko lehtijousia tai kierrejousia riippuen niiden käyttötarkoituksesta ja kuormittavuudesta. Lehtijouset ovat yleisempiä raskaammissa perävaunuissa, kun taas kierrejouset tarjoavat paremman mukavuuden kevyemmissä malleissa.


5. Iskunvaimentimet: Hyväkuntoiset iskunvaimentimet auttavat pitämään peräkärryn vakaana epätasaisilla teillä ja vähentävät tärinää sekä iskuja, jotka voivat vahingoittaa kuljetettavia tavaroita.


Nämä seikat huomioimalla voit varmistaa, että peräkärry on turvallinen käyttää kaikissa tilanteissa. 


Kuormankiinnitystarvikkeet


Oikein kiinnitetty kuorma on avainasemassa turvallisen ja sujuvan kuljetuksen varmistamisessa. Kuormankiinnitystarvikkeiden avulla voit estää tavaroiden liikkumisen, kaatumisen tai putoamisen ajon aikana, mikä parantaa sekä liikenneturvallisuutta että suojaa kuljetettavia esineitä vaurioilta. Tässä muutamia keskeisiä tarvikkeita, jotka auttavat pitämään kuorman tukevasti paikallaan:1. Sidontaliinat:

Sidontaliinat ovat monikäyttöisiä ja erittäin kestäviä kiinnitysvälineitä, joilla voit sitoa erilaisia kuormia tiukasti peräkärryyn. Ne ovat säädettäviä ja niitä on saatavilla eri pituuksissa ja vahvuuksissa.


2. Kiristimet: 

Kiristimien avulla sidontaliinojen kiristäminen onnistuu helposti ja tehokkaasti. Ne varmistavat, että liinat pysyvät tiukalla koko matkan ajan ilman löystymistä.


3. Verkot: 

Kuormaverkot sopivat erityisesti irtotavaran kuten puutarhajätteen tai rakennusmateriaalien kuljettamiseen. Verkko pitää pienemmätkin esineet paikoillaan eikä päästä niitä putoamaan kyydistä.


4. Kulmasuojat: 

Kulmasuojat estävät sidontaliinoja hiertämästä tai vaurioittamasta herkempiä tavaroita terävissä kulmissa tai reunoissa.


5. Koukut ja lenkit: 

Koukut ja lenkit tarjoavat kiinteitä kiinnityspisteitä peräkärryssä, joihin sidontaliinat voidaan turvallisesti kiinnittää.


Nämä tarvikkeet auttavat sinua varmistamaan, että kuorma pysyy vakaana koko matkan ajan riippumatta siitä, kuinka epätasainen tieosuus saattaa olla edessäsi. Peräkärry varaosat


Peräkärryn säännöllinen huolto ja kunnossapito ovat avainasemassa sen pitkäikäisyyden ja turvallisuuden varmistamisessa. Varaosien saatavuus ja oikea-aikainen vaihto voivat estää monia ongelmia ennen niiden syntymistä. Tässä muutamia yleisimpiä peräkärryn varaosia, jotka kannattaa pitää mielessä:


1. Renkaat ja vanteet: 

Renkaiden kuluminen on väistämätöntä, joten on hyvä pitää vararenkaita sekä tarvittavia työkaluja mukana. Vanteetkin voivat vaurioitua esimerkiksi kuoppaisella tiellä, joten niiden kunnon tarkistaminen on tärkeää.


2. Laakerit: 

Pyöränlaakerit ovat kriittisiä peräkärryn liikkuvuuden kannalta. Kuluneet tai vialliset laakerit voivat aiheuttaa ääntä ja tärinää sekä heikentää ajoturvallisuutta.


3. Jousituskomponentit: 

Jousituksen osat kuten lehtijouset, kierrejouset ja iskunvaimentimet kuluvat ajan myötä. Näiden osien säännöllinen tarkistus ja tarvittaessa vaihto pitävät peräkärrysi vakaana ja mukavana ajaa.


4. Valot ja polttimot: 

Peräkärryn valojen toiminta on elintärkeää liikenneturvallisuuden kannalta. Pidä aina varapolttimoita mukana, jotta voit nopeasti korjata mahdolliset valoviat tien päällä.


5. Itselukittuva tuulihaka: 

Tuulihaka

on yksi kuomullisen peräkärryn tärkein turvavaruste. Tuulihaan avulla kuomukärryn kuomu pysyy ylhäällä koko lastauksen ajan. 


Nämä toimenpiteet auttavat sinua pitämään peräkärrysi toimintakuntoisena pitkällä aikavälillä. Seuraavaksi käsittelemme erilaisia varaosia, joiden avulla voit ylläpitää peräkärrysi toimintakuntoa pitkällä aikavälillä.


Mikäli pohdit peräkärryn lisäosia, autamme mielellämme sinua oikeiden lisäosien etsimisessä. Tavoitat meidät

tästä

.RKKTrailer sosiaalisessa mediassa

RKKTrailer | RKK-Tuotanto Oy | 2024